Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020

Vanaf 1 januari veranderen de regels rond arbeidscontracten en ontslag. Dit is geregeld in de Wet arbeidsmarkt in balans. Dit is relevant voor werkgevers en werknemers. Zo gaan werkgevers vanaf 1 januari een lagere WW-premie betalen voor werknemers met een vast contract. Payrollwerknemers krijgen een betere rechtspositie en arbeidsvoorwaarden en oproepkrachten krijgen meer zekerheid op werk en inkomen.

Na Lidl trekt ook LeasePlan stekker uit mislukt SAP-project

Na Lidl kampt nu ook LeasePlan met de gevolgen van een mislukt SAP-project. Zo erg als bij de supermarktketen is het niet – Lidl moest €500 miljoen afschrijven aan verloren IT-kosten – maar toch heeft het autoleasebedrijf met meer dan €100 miljoen een behoorlijke financiële strop moeten incasseren. Bovendien heeft het mislukte SAP-traject gezorgd voor een vertraging in de digitaliseringsagenda van tenminste drie jaar.

Rode Kruis moderniseert hr met SAP

Het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) vernieuwt zijn wereldwijde hr-processen met SAP SuccessFactors voor human capital management. De oplossing moet het werk van medewerkers gemakkelijker en productiever maken.
SAP SuccessFactors HCM Suite, in de kern een werknemersadministratie, helpt het ICRC bij het aantrekken van medewerkers met de gewenste vaardigheden en instelling. Ook geeft het pakket feedback aan werknemers over hun prestaties en werkgerelateerde doelstellingen. Het ICRC op zijn beurt kan voor elk type crisis via de oplossing snel de geschiktste personen identificeren.

De toekomst van Ariba, Fieldglass en Concur ligt in de SAP Intelligent Spend Group

SAP beschikt over drie verschillende softwareoplossingen die gemaakt zijn voor het beheren van bedrijfsuitgaven. SAP Ariba en SAP Fieldglass zijn beide procurement-oplossingen waarin de kosten uit inkoopprocessen een belangrijke rol spelen, terwijl SAP Concur een platform biedt voor het verwerken van reis- en onkostenbeheer. Maar wat nou als je de activiteiten van de SAP-dochters integreert in een overkoepelend entiteit? Het beheren van de bedrijfsuitgaven moet dan soepeler verlopen. Met dat idee lanceerde SAP onlangs de Intelligent Spend Group, waar de drie SAP-oplossingen deel van uitmaken.

Miljoenenstrop LeasePlan na stop SAP-implementatie

LeasePlan trekt een stekker uit de internationale uitrol van een Core Leasing System. Het mislukte it-project kostte de Nederlandse autoleasemaatschappij al 92 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Volgens het Financieele Dagblad (FD) gaat het om SAP-software.
Uit de cijfers van het tweede kwartaal blijkt dat de nettowinst uitkomt op 32 miljoen euro. Dat is een flinke daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Toen bedroeg de winst 152 miljoen euro. De kostendaling schrijft de organisatie toe aan het stopzetten van de ontwikkeling van een zogeheten core leasing-systeem. Dit kostte de organisatie tot nu toe bijna een miljard euro.