De toekomst van Ariba, Fieldglass en Concur ligt in de SAP Intelligent Spend Group

SAP beschikt over drie verschillende softwareoplossingen die gemaakt zijn voor het beheren van bedrijfsuitgaven. SAP Ariba en SAP Fieldglass zijn beide procurement-oplossingen waarin de kosten uit inkoopprocessen een belangrijke rol spelen, terwijl SAP Concur een platform biedt voor het verwerken van reis- en onkostenbeheer. Maar wat nou als je de activiteiten van de SAP-dochters integreert in een overkoepelend entiteit? Het beheren van de bedrijfsuitgaven moet dan soepeler verlopen. Met dat idee lanceerde SAP onlangs de Intelligent Spend Group, waar de drie SAP-oplossingen deel van uitmaken.

Miljoenenstrop LeasePlan na stop SAP-implementatie

LeasePlan trekt een stekker uit de internationale uitrol van een Core Leasing System. Het mislukte it-project kostte de Nederlandse autoleasemaatschappij al 92 miljoen euro. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het bedrijf. Volgens het Financieele Dagblad (FD) gaat het om SAP-software.
Uit de cijfers van het tweede kwartaal blijkt dat de nettowinst uitkomt op 32 miljoen euro. Dat is een flinke daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2018. Toen bedroeg de winst 152 miljoen euro. De kostendaling schrijft de organisatie toe aan het stopzetten van de ontwikkeling van een zogeheten core leasing-systeem. Dit kostte de organisatie tot nu toe bijna een miljard euro.

AVG in de prullenbak?

Met de AVG heeft de Europese Unie zijn macht laten zien. Over de hele wereld besloten bedrijven eieren voor hun geld te kiezen en in te zetten op privacy. Maar met de mogelijke goedkeuring van een verdrag onder de vlag van de FATF wordt onder het mom van anti-witwasmaatregelen de privacy geschonden . Loopt het zo'n vaart of zal het meevallen?