Randstad komt met stabiele jaarcijfers

Uitzendconcern Randstad heeft een goed jaar achter de rug. De nettowinst steeg in 2018 twaalf procent en de omzet groeide twee procent ten opzichte van 2017.

 

Het Diemense bedrijf boekte 704 miljoen euro nettowinst bij een omzet van bijna 24 miljard euro. Randstad haalt bijna vijftien procent van zijn omzet en ruim zeventien procent van de brutowinst (ebitda) uit Nederland. Hier nam de omzet in 2018 iets toe, terwijl de brutowinst (ebitda) er met ruim vijf procent daalde.

In Europa bemerkt het concern stagnatie. Vooral in het laatste kwartaal groeide de Europese omzet mondjesmaat terwijl de winst daalde. Elders in de wereld gaat het beter. Noord-Amerika is de grootste markt voor Randstad. Daar behaalt het concern zeventien procent van de omzet en 22 procent van de brutowinst.

Yacht
De activiteiten van Randstad zijn ingedeeld in Staffing (detachering), Inhouse Services (hr-diensten), Professionals (werving en selectie) en Global Business (overige diensten zoals outsourcing, outplacement, payrolling en online-vacatureplaatsing). Het onderdeel Professionals bestaat uit de activiteiten van werving- en selectiedochterbedrijf Yacht. Het wist in 2018 vijf procent meer omzet te genereren. Vooral het onderdeel Inhouse Services groeide aanzienlijk qua omzet: negen procent.

Bron: Computable