SAP koppelt Microsoft Teams aan eigen portfolio

SAP integreert samenwerkingstool Microsoft Teams in zijn erp- en crm-oplossingen. Vanaf halverwege 2021 moeten onder andere SAP S/4HANA, SAP SuccessFactors en SAP Customer Experience een directe koppeling krijgen met Microsoft Teams. Daarmee springt SAP in op de forse toename van het aantal thuiswerkers.

Volgens de Duitse softwarereus is dat werken op afstand een blijvertje en zullen bedrijven ook na corona voor hun samenwerking, communicatie en het houden van meetings vaker gebruik blijven maken van Microsoft Teams. Volgens SAP-ceo Christian Klein brengt de integratie van Microsoft Teams in het protfolio van SAP samenwerken zelfs naar een ‘hoger niveau'. Hij verwacht bijvoorbeeld dat het de productiviteit vergroot.

SAP maakt ook bekend dat de samenwerking rondom cloud computing wordt uitgebreid. Het gaat om nieuwe toepassingen voor automatisering van cloud-omgevingen en de integratie van SAP S/4HANA in beheerplatform Microsoft Azure. Met dat nieuwe aanbod moet de overstap van on-premises-edities van SAP ERP naar cloud-versie SAP S/4HANA vereenvoudigd worden.

bron: Computable