Assessment

Een assessment kan onderdeel uitmaken van een sollicitatieprocedures. Er bestaan verschillende soorten assessments. Vaak wordt er een onderscheidt gemaakt tussen twee typen assessments:

1. Selectie-assessment
Bij het selectie-assessment wordt er gekeken of je geschikt bent voor de functie waar je op solliciteert. Welke eisen worden er aan de functie gesteld en welke kandidaat voldoet hier het beste aan?

2. Ontwikkel-assessment
Bij een ontwikkelassessment wordt er gekeken naar je zwakke en sterke punten. Dit is om te kijken naar je doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf liggen en wat voor functies je dus in de toekomst kan doen.

Meestal worden beide assessments gecombineerd, zodat werkgevers een goed beeld van je krijgen.

Met behulp van het MyMatch-assessment wordt inzichtelijk gemaakt of de drijfveren en capaciteiten van de kandidaat matchen met de vacature. Capaciteiten staan voor wat je kunt en Drijfveren staan voor wat je wil. De kleurentheorie achter MyMatch geeft glashelder aan of de drijfveren en daarmee de persoonlijkheid van een kandidaat matchen met de vacature. Indien dit het geval is, vertoont de kandidaat van nature het gedrag dat past bij de functie. Dit is belangrijk omdat mismatches vooral ontstaan doordat drijfveren niet matchen met de functie.

HelmiX kan in samenwerking met gecertificeerde experts verschillende soorten assessments aanbieden. Dus ook voor een beter inzicht van het gedrag van een individu of een team.