SAP laat oog vallen op Taulia

SAP neemt een meerderheidsbelang in Taulia, een Amerikaanse leverancier van oplossingen voor werkkapitaalbeheer. Taulia blijft vanuit de SAP-paraplu onder eigen naam opereren. Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in het Amerikaanse San Francisco.
Met de software van Taulia krijgen bedrijven goed zicht op de staat van hun werkkapitaal, essentieel voor een adequate bedrijfsvoering. Taulia werkt al nauw samen met SAP; ruim tachtig procent van de klantenkring draait met enterprise resource planning (erp)-oplossingen van de Duitse softwarereus, waaronder Airbus, Nissan en AstraZeneca.

 

Taulia, opgericht in 2009, is nu nog in handen van de investeringsmaatschappijen Trinity Ventures, Matrix Partners en Zouk Capital. Ook de Amerikaanse bank J.P. Morgan heeft een belang; die blijft aan boord als (kleine) aandeelhouder (én klant).

Hoeveel geld SAP neerlegt voor het softwarebedrijf is niet bekendgemaakt. Wel duikt de naam van Léo Apotheker op. De voormalige bestuursvoorzitter van SAP blijkt als 'onafhankelijke directeur' aan Taulia verbonden te zijn en bezit aandelen.

Bron: Computable