Ten alle tijden of te allen tijde?

U kent ze wel: ouderwetse constructies als 'ten overvloede' of 'aan den lijve'. Vaste uitdrukkingen die nog regelmatig terugkeren in teksten. Misschien gebruikt u ze ook weleens. Maar schrijft u ze wel goed? Op Rendement Online vindt u talloze gangbare staande uitdrukkingen met de correcte spelling snel terug.

HvA biedt omscholingstraject tot SAP-consultant

De Hogeschool van Amsterdam start een opleiding waarbij kandidaten in vijf maanden worden omgeschoold tot SAP-consultant. Daarna treden de toekomstige it’ers voor zes maanden in dienst bij een werkgever die gebruikmaakt van SAP-software. Het opleidingstraject Make IT Work verleent zijn medewerking aan de nieuwe studie.
Make It Work startte in 2015 aan de Hogeschool van Amsterdam. Binnen het traject worden deelnemers zonder it-achtergrond in vijf maanden omgeschoold tot it’er. De keuze bestaat uit drie specialisaties: software engineering, business & data analytics, en securityspecialist. Daarna treden de kandidaten voor een halfjaar in dienst bij een werkgever, die voorafgaand aan het opleidingstraject is geselecteerd tijdens een werkgeversmarktdag.

Waarom het belangrijk is alsnog die vakantiedagen op te maken

Vrije dagen opnemen tijdens de pandemie, dat is toch zonde? Alleen als je wil dat je dagelijkse leven één homogene brij wordt van dagen die op elkaar lijken. Bovendien blijk je juist tijdens thuiswerken vatbaar voor extra stress, dus even ertussenuit is helemaal geen gek plan.
Wat dat betreft had hij het slim bekeken, koning Willem-Alexander: vakantie is een niet te onderschatten onderdeel van ons werkende leven. Maar wat als je geen kant op kunt, of dat nu door strenge maatregelen komt of door heersende vakantieschaamte in de bubbel van mensen met wie je omgaat? Ook al kunnen we nu lang niet meer zo gemakkelijk op vakantie gáán, dat betekent niet dat we geen vakantie moeten némen.