Steeds meer fulltimers gaan minder werken, aantal deeltijders op recordniveau

Verlopen

Een recordaantal mensen in ons land werkt in deeltijd: 4,7 miljoen. De verwachting is dat de groei de komende jaren doorzet. En dat betekent dat we dan mogelijk evenveel deeltijders als voltijders hebben.

Vooral vrouwen kiezen ervoor om 12 tot 36 uur per week te werken: zo'n 3,2 miljoen. Tien jaar geleden - toen de aantallen voor het eerst werden geteld - waren dat er nog 2,8 miljoen. Bij de mannen ligt het aantal deeltijders momenteel op 1,5 miljoen, blijkt uit cijfers van statistiekbureau CBS.

Lees meer …Steeds meer fulltimers gaan minder werken, aantal deeltijders op recordniveau

Managers hebben een blinde vlek voor werkdruk

Verlopen

Veel managers maken zich geen zorgen over de hoge werkdruk van hun personeel. Omgekeerd durven medewerkers werkdruk niet altijd te rapporteren, omdat een promotie ze dan door de neus geboord kan worden. Hoe kan dit probleem het beste aangepakt worden?

Veel managers maken zich geen zorgen om de hoge werkdruk bij hun personeel. Dat bleek onlangs uit onderzoek van PanelWizard in opdracht van Recharge360, ontwikkelaar van programma’s voor medewerkerswelzijn. Voor het onderzoek werden vijfhonderd managers gesproken, die leiding geven aan een team van minimaal tien medewerkers.

Lees meer …Managers hebben een blinde vlek voor werkdruk

Nieuwe wetten en regels voor ondernemers vanaf 2024

Verlopen

Ondernemers krijgen vanaf 1 januari 2024 te maken met nieuwe wetten, wetswijzigingen en regels. Zo komt er een wettelijk minimumloon per uur, zijn plastic bestek en wegwerpservies verboden in de horeca en gaat de nieuwe Omgevingswet in.

bron: KvK

SAP wordt partner van Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence

Verlopen

SAP heeft haar deelname aangekondigd aan het Corporate Affiliate Program van het HAI (Human-Centered Artificial Intelligence) Institute van Stanford University.

Door deel te nemen aan het programma ondersteunt SAP de activiteiten van het HAI Institute van Stanford University op het gebied van onderzoek, beleidscreatie en training voor de verantwoorde ontwikkeling en implementatie van technologie op basis van kunstmatige intelligentie (AI). Daarnaast ondersteunt SAP het HAI Institute met expertise en middelen bij het verkennen van de grenzen van generatieve AI in de bedrijfswereld en de transformerende impact van deze nieuwe technologieën op industrieën en economieën.

Lees meer …SAP wordt partner van Stanford Institute for Human-Centered Artificial Intelligence