Minister: gelijktijdig invoeren alle nieuwe regels arbeidsmarkt leidt tot ongewenst uitstel

“We moeten de komende maanden echt doorpakken met de hervorming van de arbeidsmarkt, anders komt het er niet van.” Dat zei Minister Van Gennip (SZW) gisteren tijdens het ABU-congres gisteren in Den Haag. Het door uitzenders gevreesde waterbedeffect – verschuiving van uitzenden naar (veel minder gereguleerde) zzp – ten spijt. “Ik ben bang dat alles wordt uitgesteld als we het per se gelijktijdig willen doen.”

Fiscus ziet groot aantal ict'ers onverwacht vertrekken

De Belastingdienst, dat al met onderbezetting kampt, ziet veel ervaren, zelf opgeleide ict’ers vertrekken. Tot en met juli vertrokken bijna negenhonderd fulltime-medewerkers bij de fiscus, met name ict’ers met specialistische kennis. De onverwacht grote uitstroom doet het positieve effect van de instroom, mede als gevolg van dure wervingscampagnes, grotendeels te niet.

SAP PartnerEdge programma is uitgebreid met Competency Framework

SAP PartnerEdge programma is uitgebreid met Competency FrameworkSAP biedt partners een nieuw ‘erkenningssysteem’ waarmee zij zich beter kunnen profileren richting klanten.

Het Competency Framework - een onderdeel van het SAP PartnerEdge-programma - laat de ervaring en vaardigheden van partners zien en zorgt op die manier voor een betere match tussen leveranciers, partners en klanten.Het Competency Framework stelt volgens SAP de partners beter in staat om hun vaardigheden en kennis te etaleren en te laten zien waar ze goed in zijn. Onder andere de productkennis en de bekwaamheid van de consultants en de succesvol gerealiseerde projecten komen tot uiting.