Bedrijven kiezen SAP om risico's supply chain te verminderen

SAP heeft aangekondigd dat honderden bedrijven wereldwijd, waaronder HP Inc. en Unilever, in het vierde kwartaal van 2021 hebben gekozen voor de oplossingen SAP Ariba en SAP Fieldglass om inkoop en het beheer van externe arbeidskrachten te helpen digitaliseren. Honderden zijn live gegaan en nog eens honderden hebben hun licenties voor SAP's oplossingen voor uitgavenbeheer verlengd om de inspanningen voor veerkracht in de toeleveringsketen te helpen versnellen.

 

"Twee jaar na de pandemie begrijpen bedrijfsleiders uit ervaring dat collaboratieve, wendbare inkoopoperaties nodig zijn om de vraag van de klant bij te houden", zegt Etosha Thurman, Chief Marketing and Solutions Officer, Intelligent Spend and Business Network, SAP. "Niemand ontkomt aan verstoringen in de toeleveringsketen en de daaruit voortvloeiende gevolgen voor alle sectoren en regio's. Zichtbaarheid is dus van cruciaal belang bij het beheer van tekorten in de toelevering. Onze klanten blijven onze spend management-oplossingen adopteren om een concurrentievoordeel te behalen door complexiteit te beheren, relaties met leveranciers te verbeteren en de betrouwbaarheid van de supplychain te waarborgen.

"Hoogtepunten uit het vierde kwartaal van 2021 zijn onder meer Al Ghandi Group, Arca Continental, Austrian Power Grid AG, Banco Sabadell, Migros-Genossenschafts-Bund, Philippine Airlines, Siemens AG, Unilever PLC en de volgende bedrijven:

Chobani, een voedingsmiddelenproducent met als missie hoogwaardig en voedzaam voedsel toegankelijk te maken voor meer mensen, selecteerde SAP Ariba-oplossingen voor sourcing en supplychain-samenwerking. De oplossingen zullen Chobani helpen bij het automatiseren van zeer handmatige en complexe processen rond de samenwerking met zijn directe en indirecte leveranciers van materialen. Het verwacht risico's en werk zonder toegevoegde waarde te verminderen, besparingen te versnellen met robuuste e-sourcing en de gebruikerservaring voor personeel en handelspartners te verbeteren.

HP Inc., een wereldwijde technologieleider met een innovatief portfolio van persoonlijke systemen, printers en 3D-printoplossingen, breidde zijn bestaande investering in SAP's business process intelligence-oplossingen uit. Met de ondersteuning van SAP Signavio-oplossingen kan HP innoveren door geavanceerde procesanalyse en -modellering, en snel kansen voor procestransformatie identificeren en daarop inspelen om zich van de concurrentie te onderscheiden. HP heeft ook zijn investeringen in SAP Integrated Business Planning for Supply Chain-applicaties, SAP Ariba-oplossingen voor ketensamenwerking en SAP Fieldglass-oplossingen voor het beheer van externe arbeidskrachten uitgebreid.

Hunya Foods, dat voorop wil blijven lopen in een sterk concurrerende chocolademarkt, investeerde in SAP Ariba-oplossingen om de inkoop te helpen digitaliseren en de besluitvorming en algehele planning te vereenvoudigen. Met SAP Ariba-oplossingen creëert het Chinese bedrijf een nieuw inkoopplatform voor het vastleggen van leveranciersinformatie en -transacties, wat de operationele efficiëntie zal helpen verbeteren.

Grupo IDESA, een leider in de productie en distributie van chemische producten in Mexico, zet zijn innovatiestrategie voort met SAP. Naast het RISE with SAP-aanbod en de SAP Customer Experience-oplossingen heeft het bedrijf gekozen voor de oplossingen SAP Ariba en SAP Concur om operationele uitmuntendheid te bereiken in zijn financiële en inkoopprocessen en in het beheer van en de samenwerking tussen leveranciers.

R. Twining & Co, een van 's werelds meest iconische theemerken, heeft SAP geselecteerd om zijn transformatieprogramma te leiden. Het bedrijf wil de relatie met zijn klanten verbeteren en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van de toeleveringsketen en de operationele efficiëntie waarborgen. De kern van de oplossing is RISE with SAP dat draait op Microsoft Azure, ondersteund door SAP Business Technology Platform en SAP Ariba-oplossingen voor digitale inkoop. Met de SAP-oplossingen wil Twinings Ovaltine zijn kerncapaciteiten op het gebied van financiën, productie en logistiek moderniseren om zijn wereldwijde activiteiten op een realtime, intelligente en flexibele manier uit te voeren.

Shining Investment, dat zich richt op schone energie en milieubescherming, koos voor RISE with SAP om een schaalbare digitale kern in de cloud op te zetten. Het Chinese bedrijf koos ook voor SAP Ariba-oplossingen en de SAP Analytics Cloud-oplossing voor transparant en intelligent uitgavenbeheer en realtime gegevensgestuurde besluitvorming.

Bron: Executive-people