Nieuw partnerprogramma SAP voor jong talent

IT-dienstverlener SAP is een nieuw sponsorprogramma gestart voor SAP-gerelateerde certificeringen voor jong talent. Het bedrijf wil met het ‘Fresh Faces Sponsor Plan’ de krapte op de arbeidsmarkt van de techsector terugdringen en het partnernetwerk versterken. In Nederland werkt SAP hiervoor samen met drie partners: Aiden, myBrand en NTT DATA Business Solutions. Een verdere uitrol van dit programma via andere SAP-partners zal in de loop van 2022 plaatsvinden.

 

Het sponsorplan, onderdeel van SAP’s ‘Fresh Faces’-talentprogramma, geeft studenten de kans om kosteloos een certificering in een reeks van SAP-oplossingen te behalen. SAP Learning Hub, editie voor SAP Next-Gen is al geruime tijd gratis beschikbaar voor studenten en docenten van hogescholen en universiteiten over de hele wereld. Officiële SAP-certificeringen voor deze opleidingen werden tot voor kort aangeboden via een gereduceerd tarief. SAP-partners gaan via het Fresh Faces Sponsor Plan deze certificeringen sponsoren. Daarnaast bieden zij de student ook ondersteuning aan tijdens het leerproces. De partners hopen hiermee uiteindelijk jong talent binnen te halen.

Investering in het ecosysteem
Het aantrekken van nieuw talent binnen het SAP-ecosysteem is volgens Marcel Eshuys, Partner Transformation Director bij SAP, ontzettend belangrijk. “De vraag naar slimme oplossingen die de IT met de business verbindt, groeit enorm. 90 procent hiervan wordt opgeleverd door ons partnernetwerk. De verwachting is dat tegen het eind van 2024 1.6 miljoen mensen wereldwijd werkzaam zullen zijn binnen ons ecosysteem. Dat is een groei van 600.000 mensen ten opzichte van 2020, waarvan 280.000 functies vandaag de dag nog niet eens bestaan.”

Instroom van talent
SAP wil met het certificeringssysteem naast jong talent ook partners ondersteunen in hun zoektocht naar kundige medewerkers. Dat is geen overbodige luxe stelt het bedrijf. “Volgens het CBS was eind vorig jaar het aantal uitstaande vacatures groter dan het aantal werkzoekenden. Vooral in de Nederlandse technologiesector is die krapte voelbaar. Voor SAP is dat een extra reden om de partners te ondersteunen.”

Bron: Channel Connect