The Sage Group, gespecialiseerd in financiële bedrijfssoftware, heeft aangekondigd dat het Lockstep wil overnemen. Dat is een leverancier van cloud-native-technologie om boekhoud-workflows tussen bedrijven te automatiseren.

 

Het Britse Sage is na Oracle en SAP de belangrijkste leverancier van enterprise resource planning-software (ERP) voor kleine en middelgrote bedrijven. De overname van Lockstep past volgens het bedrijf 'in de ambitie om het vertrouwde netwerk voor het MKB te zijn'. Als onderdeel van de transactie zal het managementteam van Lockstep zich bij Sage voegen om de ontwikkeling van dat digitale netwerk te helpen stimuleren.

Stroomlijnen
Met het hoofdkantoor in de Amerikaanse stad Seattle, Washington en meer dan 130 medewerkers, ontwikkelt Lockstep producten en diensten die de boekhoudprocessen van ondernemingen stroomlijnen. De software is erop gericht om tijd te besparen, menselijke fouten te elimineren en de cashflow te verbeteren. Het Lockstep-platform maakt vandaag netwerkverbindingen mogelijk met meer dan veertig verschillende boekhoudoplossingen, en meer dan 26.000 bedrijven maken al deel uit van het ecosysteem.

De overname heeft geen invloed op de eerder gecommuniceerde financiële vooruitzichten van Sage en zal naar verwachting eind september worden afgerond.

Bron: Datanews